Kanapka Prezesa! 11 lipca, 2017
Składniki:
– pastrami
– jarmuż
– orzechy laskowe
– 1 łyżkę musztardy francuskiej
– 2 łyżki oliwy
– szczypta soli
– 3 łyżki majonezu
– 1 łyżeczkę kurkumy
Przygotowanie jarmużu z orzechami laskowymi:
Jarmuż parzymy we wrzącej wodzie, a orzechy laskowe rozgniatamy. Do jarmużu wlewamy 2 łyżki oliwy, orzechy laskowe oraz szczyptę soli.Następnie przechodzimy do wykonania sosu, składającego się z majonezu, musztardy francuskiej oraz kurkumy. Całość mieszamy w podanych wyżej proporcjach.
Przepis
Do naszej kanapki wykorzystujemy naparowane pastrami, które układamy na zgrillowanym chlebie. Całość dopełniamy wcześniej przygotowanym sosem i sałatką z jarmużu:) Kanapka gotowa !