Kanapka Chutney Cebulowe! 7 sierpnia, 2017 – Tags: chutney, chutney cebulowe, kanapka z pastrami, mostek wołowy, pastrami, pastramideli, wołowina
Składniki:
-chleb żytni
-pastrami
-chutney cebulowe
Chutney Cebulowe:
– 1 cebula
– 1 łyżka wina
– 20 g masła
– sól, pieprz do smaku
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżeczka kremu balsamicznego
Przepis:
Kroimy cebulę w pióra i dusimy ją na maśle. Dodajemy czerwone wino, miód, sól, pieprz do smaku, a na samym końcu krem balsamiczny. Całość musi zostać zredukowana do momentu, aż konsystencja będzie bardzo gęsta.
Dwie kanapki chleba podgrzewamy w tosterze bądź na patelni. Ciepłe kanapki chleba smarujemy chutney cebulowym na jednej stronie, a następnie nakładamy na niej naparowane wcześniej kawałki pastrami. Dokładamy drugą kanapkę i gotowe. Smacznego!