Kanapka Chutney Cebulowe! Sierpień 7, 2017 – Tags: , , , , , ,

Składniki:

-chleb żytni
-pastrami
-chutney cebulowe

Chutney Cebulowe:

– 1 cebula
– 1 łyżka wina
– 20 g masła
– sól, pieprz do smaku
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżeczka kremu balsamicznego

Przepis:

Kroimy cebulę w pióra i dusimy ją na maśle. Dodajemy czerwone wino, miód, sól, pieprz do smaku, a na samym końcu krem balsamiczny. Całość musi zostać zredukowana do momentu, aż konsystencja będzie bardzo gęsta.
Dwie kanapki chleba podgrzewamy w tosterze bądź na patelni. Ciepłe kanapki chleba smarujemy chutney cebulowym na jednej stronie, a następnie nakładamy na niej naparowane wcześniej kawałki pastrami. Dokładamy drugą kanapkę i gotowe. Smacznego!