Koszyk 0

Choć najpopularniejszym i najbardziej tradycyjnym sposobem serwowania pastrami są kanapki, mięso to można przyrządzać i podawać na niezliczoną ilość sposobów, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jednak serwowane na zimno w jakiejkolwiek formie nie będzie miało takiego smaku, jak to serwowane na ciepło. Pastrami naszej produkcji po ok. 3 godzinnym gotowaniu na parze na małym ogniu nabiera idealnej konsystencji i kruchości i staje się prawdziwym rarytasem. Gotowanie na parze najlepiej wykonać w specjalnie do tego przeznaczonym naczyniu. Jeśli takiego nie mamy, można wykorzystać jakikolwiek inny garnek. Nalać do garnka 3-4 cm gorącej wody, umieścić w nim stojak, podłożyć kawałek folii aluminiowej i położyć na niej mięso. Przykryć garnek szczelną pokrywką bądź folią aluminiową. Woda powinna lekko bulgotać! Pastrami jest gotowe do serwowania na ciepło, gdy w mięso wbijamy widelec i nie stawia ono żadnego oporu. Pastrami po gotowaniu na parze powinno być wręcz galaretowate.


Poniżej kilka propozycji serwowania naszego produktu.

To tylko kilka przykładów serwowania pastrami. Tak naprawdę wszystko zależy od naszej inwencji i kreatywności w kuchni. Potrawy takie jak chińskie pierożki z pastrami, ramen pastrami, czy pastrami ze szparagami nie są już w Stanach Zjednoczonych zwykłym kulinarnym eksperymentem, a wprowadzane są do menu nie tylko klasycznych amerykańskich restauracji. My polecamy jednak rozpocząć przygodę z pastrami od kanapki klasycznej lub Reuben. Nie pożałujecie!